top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Ziedošana" Jac - atskaite

Updated: May 31, 2022

09.04.2022 no 13:00-17:00 ir noritējusi 19.nodarbība Pilsoniskās līdzdalības metode “Ziedošana”, RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs” Imantas 7.līnija 4, Rīgā.

Nodarbībā piedalījās 19 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, vecumā no 13-24 gadiem. Paldies 3 aktīvajiem brīvprātīgajiem – Diānai Stankevičai, Daņikam Pļehanovam un Ņikitam Pļehanovam, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, apgūstot gan nodarbību plānošanas un realizēšanas, gan ēst gatavošanas prasmes un galda klāšanas kultūru.

Nodarbības vadītājs Edgars Muktupāvels ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes diskusijas, mentimetrs un grupu darbus, deva iespēju dalībniekiem apgūt šādus tematus:

Kas ir ziedošana?

Ziedošanas kultūra.

Kā izlieto ziedojumus?

Kam var ziedot?

Kas var ziedot?

Nodarbības mērķis bija, atbildēt uz jauniešu uzdotajiem jautājumiem, kas tad ir ziedošana un kāpēc tāda ir nepieciešama. Jaunieši savā starpā diskutēju par to, ko tad var ziedot, kam var ziedot. Diskusijas ceļā noskaidrojām, ka jaunieši jau neapzināti ir veikuši ziedošanu, atstājot melnos centus, ko veikalos izdod kā atlikumu. Jaunieši izteica gatavību piedalīties ziedojumu veikšanā arī kādam konkrētam mērķim, jo atzīst, ka ir daudz veidu un daudz vajadzību, kur mēs varam viens otram palīdzēt. Interese bija arī vai ziedojumi patiesi sasniedz adresātu uz ko sniedzu atbildi, ka jā, jo arī mūsu jaunieši ir saņēmuši Ziedot.lv palīdzību.

Nodarbības izvērtējumā atzina, ka daudz ko uzzināja par ziedošanu un ziedošanas kultūru, un kas man liekas svarīgi, ka jaunieši patiesi apzinās, ka ir cilvēki kam iet vēl grūtāk nekā pašiem.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14




20 views0 comments
bottom of page